Granuleer machines en systemen

Systemen van L.B. Bohle

 

Roller compactor droog granuleer machines

 

Bohle droog granulatie machines BRC 25 en BRC 100. In tegenstelling tot klassieke natte granulatiemethoden, vereist dit proces geen energie intensieve droogprocessen. Dit verlaagt de investering in zowel het systeem als de productiefacaliteit en verlaagt zo ook de kosten per batch.

De BRC granulatoren van Bohle hebben een elektromechanische rolaandrijving. Dit zorgt voor een extreem nauwkeurige regeling van de aandrukkracht. Deze aandrukkracht wordt continue uitgelezen en aangepast tijdens het proces  wat zorgt voor een minimaal materiaalverlies en een constante ribbel. Ook is er geen hydrauliek olie aanwezig in de ruimte en in de machine.

Met het innovatieve ontwerp is het demonteren van de rollen zeer eenvoudig en zo licht mogelijk gemaakt. Door gebruik te maken van een WIP (washing in place) systeem is het reinigen van de machine zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Een Bohle BTS Turbo zeef zorgt voor een gelijke deeltjesgrootte bij de uitloop van de machine.

De Bohle BRC roller compactors zijn geschikt voor continue productie.

Granuleermachine Bohle BFS Fluid bed systeem

Fluid bed systemen worden al tientallen jaren gebruikt in de farmaceutische industrie. Het toevoegen van een waterig of alcoholisch granulatie medium comprimeert het mengsel van droge poederdeeltjes. De vloeistof bevat een vluchtig oplosmiddel dat kan worden verwijderd door te drogen.
Voor een lange tijd werden fluid bed systemen gedomineerd door het gebruik van topspray. De voordelen van systemen met onze tangentiële sproei nozzles worden echter steeds duidelijker in de markt, waardoor ze de neiging hebben om granulatoren met topspray over te nemen. L.B. Bohle’s portfolio met fluid bed granulatie machines omvat zowel R&D-systemen voor kleine productievolumes als ook systemen om de productie op te schalen.


High-Shear Granuleermachine Bohle GMA voor de farmaceutische industrie

De GMA high-shear granuleer systemen zijn speciaal geoptimaliseerd voor farmaceutische toepassingen en zijn ontworpen voor montage in de wand. De kern van de GMA granulator is de cilinderische proceskom met dubbele roerkoppen. De vorm van het vat in combinatie met de geometrie van het roerwerk zorgt voor een effectieve granulatie.

Het vat kan via elektrisch aangedreven hefcilinders op- en neer worden bewogen, bijvoorbeeld voor inspecties. Het systeem is drukvast en werkt tot 12 bar. Het hoofdgedeelte heeft een vulhals voor het toevoegen van product via zwaartekracht. De schakelkast bevindt zich direct achter de machine.

Compacte granuleer systemen Bohle BFS en GMA

 

 

Deze compacte module zorgt voor een extreem ruimtebesparende installatie en integreert de individuele componenten van de GMA High shear granulator,  de BTS conische zeef en het BFS fluid bed granuleer + droog systeem perfect met elkaar.

Hierdoor worden alle processen, reiniging, besturingen, explosiebeveiligingen, zoneconcepten en kwalificaties nauw op elkaar afgestemd. Het WIP systeem garandeert een snelle schoonmaak van de machine.