Nauwkeurig afvullen op gewicht met Rejves “Net Weight Monoblock”

Rejves Machinery ontwikkelt en produceert de best presterende nettogewicht afvulmachines en monoblock machines op de markt.

Terwijl het volume van het product verandert door variabelen als temperatuur en barometerdruk, blijft het nettogewicht constant. Dat is een van de voordelen van het vullen met nettogewicht. Nettogewichtmachines zijn de perfecte oplossing voor het beheersen van overvulling en het besparen van kosten.

Elke fles wordt in een vulstation geplaatst met zijn eigen onafhankelijke weegcel. De afvulnozzles vullen met een laminaire stroom het product af zonder product te morsen. De koppen bevinden zich boven de fles en komen niet in contact met de fles tijdens het vulproces. Rejves Machinery’s Net Weight afvulmachines bereiken een nauwkeurigheid Sigma1 ± 1gr op 1.000gr, wat erg belangrijk is om elke druppel van uw product te bewaren zonder verspilling.

In de onderstaande video krijgt u de kans om een walk through beschrijving van een van onze Net Weight Monoblocks mee te maken. In deze video wordt elk onderdeel van de machine gedetailleerd beschreven, evenals algemene informatie en opties waaruit u kunt kiezen.

Aangezien er geen contact is tussen de fles en de afvulnozzle, wordt de Net Weight vultechniek vooral aanbevolen in de levensmiddelenindustrie om elke vorm van besmetting te voorkomen. Daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor de cosmetische industrie aangezien deze techniek een enorme besparing oplevert op duurdere producten.

Een zeer belangrijke eigenschap is dat de vulklep geen product afgeeft als een station een fles mist. Met een servogestuurde invoerschroef kunt u ook naadloos blijven produceren, zelfs als een weegcel een fout meldt. De PLC kan de flessen dan langs de defecte vulklep of weegcel leiden.

Snelle formaatwisselingen worden eenvoudig gemaakt met snap-in wisselstukken die zonder gereedschap kunnen worden geplaatst en verwijderd. Alle wisselstukken zijn op kleur gecodeerd om het wisselen gemakkelijk te maken.